C.P.O.T
WELCOME
إن لم تكن مسجلا فنحن بإنتظارك

CPOT Team
Thanks For Your Visit


The Official Forum of Clinical Pharmacy Organization Team
 
الرئيسيةألعابمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 هتوكلنا ايه النهاردة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
3So0oL TaAaZa
lsa tal3 m el bzaza
lsa tal3 m el bzaza
avatar

عدد المساهمات : 1384
نقاط : 2112
شكراا لك (متميز) : 9
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 25
الموقع : infront of my lab

مُساهمةموضوع: هتوكلنا ايه النهاردة   الثلاثاء يناير 26, 2010 4:15 pm

ان شاء الله موضوع هكتبلكم فيه طرق الأكلات اللي يعني بعرف أعملها أو عارف طريقتها ( محدش يضحك )


يا رب يعجبكم الأكل
أبدأ باللحمة الباردة و ديه انا بحبها

الأول بتجيب عرق تربيانكو ( بتطلبوا من الجزار ) عادة بيبقي 2 كيلو و نص او تلاتة إلا ربع

و بتجيب خيط قوي برضه يا من عند الجزار او ممكن خيط حرير او صوف جامد

3 - فلفل اسود وتوم

الخطاوت
بسكينة رفيعة تخرم اللحمة فتحة بسيطة و تحشي التوم و الفلفل الأسوم ف أماكل متفرقة من غير ما تقطع ف العرق
بعدين بتجيب الخيط و بتلف اللعرق كذا مرة بيحث انه يبقي مضغوط كويس اوي و أليافه ماسكة ف بعضها

بعدين بتجيب صاج علي العين الكييرة اللي ف نص البوتجاز
و تحط مقدار كوبيتين مية و تحط ملح و توابل و فلفل أسود بسيط

و بعدين تحط العرق و تقفل الصاج من فوق كله بالفويل و تغطيه بالفويل
تسيبه يتحمر و كل شوية تشيل الفويل و تقلبه علي جنب تاني و تغطي

بس خلي بالك أحسن يتحرق او المية كلها تتبخر ف كل شوية تزود مية عشان بتتبخر

و بعدين بتشيله و تلفه بالفويل و تحطه ف التلاجة
و بعدين يتقطع حلقات رفيعة ف طبق التقديم

بالهنا و الشفا

حد عنده أسئلة



hehehe.... SO 3sOl


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
3So0oL TaAaZa
lsa tal3 m el bzaza
lsa tal3 m el bzaza
avatar

عدد المساهمات : 1384
نقاط : 2112
شكراا لك (متميز) : 9
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 25
الموقع : infront of my lab

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الأربعاء يناير 27, 2010 4:06 pm

ايه يا شعب معجبتكمش اللحمة الباردة ولا ايه مكملش كتابة ولا أكمل



hehehe.... SO 3sOl


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
3So0oL TaAaZa
lsa tal3 m el bzaza
lsa tal3 m el bzaza
avatar

عدد المساهمات : 1384
نقاط : 2112
شكراا لك (متميز) : 9
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 25
الموقع : infront of my lab

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الأربعاء يناير 27, 2010 4:13 pm

madam msh 3agbkm el 7agat el m3rofa nsht3'l f el s3b bs mn2ol


البقـلاوة،طريقة عمل البقلاوة بالصور،بقلاوة ايرانيه












المقاديـر




4 كوب دقيق





¾ كوب زبدة طرية



1 ملعقة صغيرة زعفران



فانيليا



¾ كوب حليب



4 صفار بيض



الحشو




2 كوب لوز بودرة




1 كوب سكر



1 ملعقة كبيرة هيل




¼ كوب ماء ورد




الطريقــة





- في العجان يُخلط الدقيق مع الدهن النباتي حتى يندمجا ثم يُضاف الزعفران المطحون والڨانيليا .



- يُضاف الحليب ثم صفار البيض حتى يتداخل المزيج .



- تُرش الطاولة بقليل من الدقيق ثم يُفرد العجين بسماكة رفيعة وتُقطع بواسطة قطاعة دائرية لدوائر صغيرة.



- لعمل الحشوة ، تُخلط جميع المكونات مع بعض حتى يتجانس العجين ثم تُترك لتتشرب جميع المكونات.



- تُحشي الدوائر بكور صغيرة من حشوة اللوز وتُغلق وتُلف أطراف العجينة.



- تخبز في فرن متوسط الحرارة لمدة 10- 15 دقيقة حتى تنضج .



- توضع البقلاوة وهى ساخنة في قطر ساخن مضاف له زعفران.




ملحوظة



- يمكن فرد العجينة بشكل مستطيلات تدهن بالزيت وتوضع فوق بعضها




وتحشي ( لوز مطحون والحبهان والسكر البودرة ) ، وتخبز لمدة 15 – 20 دقيقة




وتسقي بالقطر الساخن وهي ساخنة



hehehe.... SO 3sOl


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
3So0oL TaAaZa
lsa tal3 m el bzaza
lsa tal3 m el bzaza
avatar

عدد المساهمات : 1384
نقاط : 2112
شكراا لك (متميز) : 9
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 25
الموقع : infront of my lab

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الأربعاء يناير 27, 2010 4:16 pm

طريقة عمل سلطة التومية بالصور طريقة عمل سلطة التومية خطوة بخطوة بالصور




[url=]المكونات:

[/url]

[url=]ربع كيلو توم


ربع ك يطاطس


زيت

[

مايونيز


ملح



[/url][url]طريقة العمل :
نسلق البطاطس كويس يعنى ممكن تكون مهريةوبعدين نجيب التوم نفرمة كويس ونجيب البطاطس والتوم ونحطهم فى الخلاط ونحط عليهم الزيت ونضربهم كويس لحد مايكون زى المية وبعدين نجيب طبق استانلس ونحط فية المايوينز والملح وحط علية التوم والبطاطس ونقلبهم مع بعض كويس اوى وبعد كدة ندوق الطعم نشوفة لو محتاج لملح تانى اوى مايونيز والف هنا وشفا
[/url]



hehehe.... SO 3sOl


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
smsma pharma
عضو فعال
عضو فعال
avatar

عدد المساهمات : 425
نقاط : 537
شكراا لك (متميز) : 5
تاريخ التسجيل : 02/01/2010

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الأربعاء يناير 27, 2010 4:46 pm

الحمد لله اني اتغديت والا كنت هجوع اكتر مانا كنت جعانه (افكار حلوة جدا)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
3So0oL TaAaZa
lsa tal3 m el bzaza
lsa tal3 m el bzaza
avatar

عدد المساهمات : 1384
نقاط : 2112
شكراا لك (متميز) : 9
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 25
الموقع : infront of my lab

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الخميس يناير 28, 2010 2:29 am

البيتزا بالحمه المفرومه



المقادير


مقدار العجينة
دقيق
ماء دافى-
ملعقة كبيرة خميرة فورية-
ربع ملعقة سكر+نصف ملعقة ملح-
مقدار الحشو:حوالى كوب لحمة مفرومة.بصلةصغيرة3-فصوص ثوم -ربع ملعقة قرفة -
مقدار الصوص:3فص ثوم.ملعقة صلصة كبيرة -
وفوق الحشو زيتون و جبنة مودزاريلا فى النهاية.




الطريقة:-

تعجن مقادير العجينة وتترك حتى تخمر حوالى نصف ساعة
يتم عمل الصوص وهو يشوح الثوم فى ملعقة زيت على النار حتي يحمر ثم نضع علية الصلصة ونتركة يتسبك قليلا
ثم نعداللحمة المفرومة كتالى: فىوعاء على النار نضع البصل المفروم+الثوم+اللحمة المفرومة+ا لقرفة حتى يتشرب الماء. تفرد العجينة وتخرم بالشوكة ونضع عليها الصوص واللحمة وتدخل الفرن.



hehehe.... SO 3sOl


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
love smile
مشرف
مشرف
avatar

عدد المساهمات : 952
نقاط : 1267
شكراا لك (متميز) : 6
تاريخ التسجيل : 13/10/2009
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الأحد يناير 31, 2010 1:40 pm

bgd fkra gamda
shklna kda hnt3lm el tb5 3la edek :D hhhhhhhhhhhhh
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
3So0oL TaAaZa
lsa tal3 m el bzaza
lsa tal3 m el bzaza
avatar

عدد المساهمات : 1384
نقاط : 2112
شكراا لك (متميز) : 9
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 25
الموقع : infront of my lab

مُساهمةموضوع: رد: هتوكلنا ايه النهاردة   الثلاثاء فبراير 02, 2010 1:29 am

التحضير : 5 دقائق جبيلكوا اكلة النهرده سريعة التحضير يارب تعجبكم
زمن الطهي : 12 دقيقة

صدور الدجاج بصلصة الليمون

المقادير :

- 4 قطع من الدجاج المخلية من العظام والجلد’ ومسلوقة بطريقتك الخاصة
- 1 كوب من عصير الليمون الاخضر
- ¾ كوب من عصير التفاح
- ملعقتان اكل من النشا
- مكعب ماجي



الطريقة:

1- في وعاء عميق نخلط عصير الليمون الاخضر مع النشا وعصير التفاح ونضعه على النار يغلي ويحرك من وقت لآخر الى ان تثخن الصلصة .. في وعاء التقديم ,, نضع صدور الدجاج وتقطع وتسكب عليها الصلصه وتقدم مع بطاطا مهروسه



hehehe.... SO 3sOl


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
هتوكلنا ايه النهاردة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
C.P.O.T :: المنتدي الأساسي :: مطبخ كلينيك-
انتقل الى: