C.P.O.T
WELCOME
إن لم تكن مسجلا فنحن بإنتظارك

CPOT Team
Thanks For Your Visit


The Official Forum of Clinical Pharmacy Organization Team
 
الرئيسيةألعابمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقتي الخاصة لعمل الكبسة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
محمد الهانسي
مشرف
مشرف
avatar

عدد المساهمات : 300
نقاط : 498
شكراا لك (متميز) : 1
تاريخ التسجيل : 16/10/2009
العمر : 27

مُساهمةموضوع: طريقتي الخاصة لعمل الكبسة   الجمعة فبراير 19, 2010 2:50 am


أنا بقه ليا طريقتي الخاصة في عمل الكبسة لدرجة أن أصحابي اللي يفهموا فيها قالولي أنها أحلى من المطاعم ذات نفسها ( مممممممم ) لا بجد أنا لعيب فيها ....


دلوقتي هاقولكم على الطريقة

المقادير
تكفى 8 اشخاص
كيلو ونص رز بسمتى مش مهم ابيض او اصفر ( الكركم بيدي اللون )

3 بصلات متوسطة مقطعة قطع صغيرة - 6 معالق زيت - مستكة - شوربة فراخ تكون مرة ونص من الرز ( كل كوباية رز ليها كوباية ونص شوربة )
البهارات :
معلقة صغيرة مطحونة من :
ملح - الفلفل الاسود - الكمون - الحبهان - القرفة ( مكعب ماجي- ليمون اسود محمص )
نص معلقة صغيرة مطحونة من :
(القرنفل - جوزة الطيب - الكاري)
الطريقة
في البداية تجيب حلة واسعة علشان الرز ده بيدي كمية كبييييييييييييرة
بعد السوا
وتحط الزيت على النار ولما يسخن نضيف البصل ولما يدبل نضيف الفلفل الاخضر ونفضل نقلب لما يبقى لونهم دهبي فاتح ثم نضيف البهارات كلها ونقلبهم دقتين على النار ونطفي عليهم
ونغسل الرز كويس ونصفيه حتى في مصفاه ثم نضيفه على المكونات اللي في الحلة ونقلبهم ونحط الشوربة ونشغل النار تاني .
وندوقها علشان نشوف لو هتحتاج ملح ( حسب طعم الشوربة اصلا )
ولما تغلى كويس نوطي النار عليها خالص ويترك حتى ينضج ويقلب من حين لاخر


عند التقديم

نضع الرز في سرفيس كبيررررررررر و نحط التزيين على الوش بيقى تحفة

بتقد مه الفراخ المشوية والسلطة الخضراء
وبالهنا والشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Dr.AHSN
I CrY BuT No OnE HEARS
I CrY BuT No OnE HEARS
avatar

عدد المساهمات : 363
نقاط : 670
شكراا لك (متميز) : 1
تاريخ التسجيل : 30/11/2009
العمر : 27
الموقع : نعرف أنه يجدر بنا الصمت في الحب وتجاهل خلجات القلب ونعرف بأنه يجدر بنا الإفصاح عنه فندور في دوامة الحيره ونغوص الى أعماق الألم لنقر كم نحن جبناء في الحب محترفون في إخفاءه ننام لنحلم به ونفوق لننسى الحلم فمتى نقرر أن نحقق أحلامنا ونطلق السراح لمشاعرنا

مُساهمةموضوع: رد: طريقتي الخاصة لعمل الكبسة   الجمعة فبراير 19, 2010 1:47 pm

هاهاهاها أخيرا كشفت سر الوصفه السحريه بتاعتك بس أتفرج على أكلي هتلاقيه أحسن من أكلك ولما أعزمك هتتأكد من كلامي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
The PuRe SouL>>>
مشرف
مشرف
avatar

عدد المساهمات : 504
نقاط : 566
شكراا لك (متميز) : 3
تاريخ التسجيل : 16/10/2009
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: طريقتي الخاصة لعمل الكبسة   الإثنين فبراير 22, 2010 11:06 am

ايه الجماااااااااال ده
تسلم ايدك يا دكتور

جد شكلك بتعملها جمله
بس معلش استفسار صغير
هو اللمون الاوسود وجد في مصر؟
أنا مش شفته من ساعة ما رجعت مصر
ان شاء لله هجرب املها بطريقتك
وهقولكم ان شاء الل طلع حلوه و لأه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Solom Beh
مدير
مدير
avatar

عدد المساهمات : 152
نقاط : 169
شكراا لك (متميز) : 0
تاريخ التسجيل : 01/10/2009
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: طريقتي الخاصة لعمل الكبسة   الإثنين فبراير 22, 2010 3:39 pm

أممممممممممممم كبسة بموت فيهاااااااااااا

والله فاهمني يا حمادة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقتي الخاصة لعمل الكبسة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
C.P.O.T :: المنتدي الأساسي :: مطبخ كلينيك-
انتقل الى: